Fascurt

Nota de Premsa. 21 edició del Fascurt.

Els propers 6, 7 i 8 de juliol es celebra a la platja d’Ocata la 21 edició del Fascurt, Fes;val de curtmetratges del Masnou. Enguany, el fes;val compta amb Carla Simón com a membre del jurat, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Cinematografia. Completen el jurat, la reconeguda actriu de cinema, series i teatre Elisabet Casanovas i el director crea;u, realitzador i guionista Oriol Villar, Premi Nacional de Publicitat i creador del concepte Mediterràniament.

Seccions oficials i selecció

Després d’haver rebut un total de 940 curtmetratges, ja es pot consultar la selecció oficial que optarà als premis de les seccions de Ficció, Animació i Undercurt i que es projectaran durant les nits de dijous 6 i divendres 7. L’entrega de premis i la projecció del palmarès es celebrarà dissabte 8.

Així mateix, dissabte s’iniciarà la vetllada amb una mostra de curtmetratges realitzats per alumnes d’ins;tuts del Masnou i la presentació especial del curts Superhéroes, protagonitzat per un grup d’adolescents que lluiten contra diferents trastorns de salut mental i dirigit (Lluís Ares) i produït (Miquel Pla) per dos membres de l’equip de Fascurt i Ya eres una mujer, un curtmetartge dirigit per la jove directora masnovina Estefanía Or;z i protagonitzat per la també l’actriu masnovina Eva de Luis.

Finalment, també podrem gaudir de la secció especial And the Oscar goes to…, amb tres curts premiats als Oscar. Skin de Guy Na_v (2018 Estats Units) Pasajero de Juan P. Zaramella (Argentina 2022) An irish goodbye de Tom Berkeley i Ross White (Irlanda 2022)

Curts, música i cinema

A més de la projecció de curtmetratges, divendres, en acabar la sessió, es comptarà amb l’actuació de la banda Evil Rosebud i dissabte el fi de festa anirà a càrrec d’una sessió de DJ’s, ambdós a la guingueta Calima.

Seguint amb la tradició encetada a la passada edició, dimecres 21 de juny a les 20h, al cinema La Calàndria, es projectarà The Kid, de Charlie Chaplin, que serà musicada en directe per The Woodys. L’entrada a aquesta sessió, com a la resta del festival, és gratuïta. Aquesta activitat encetarà el Fascurt i està organitzada per l’Ajuntament del Masnou amb la col·laboració de Fascurt i Fundació La Calàndria.