Loading...

Image Alt
FASCURT 2022

El Jurat

CS

Carla Simón

Carla Simón (1986) es va criar en un petit poble català. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Califòrnia. El 2011 va rebre un beca de LaCaixa per estudiar un màster a la London Film School, on va dirigir els curtmetratges BORNPOSITIVE, LIPSTICK, THOSE LITTLE THINGS i LLACUNES. ESTIU 1993 (2017) és el debut autobiogràfic de la Carla. Es va estrenar a la Berlinale 2017, On va guanyar el premi a la millor òpera prima i el gran premi del jurat del Generation Kplus. La pel·lícula ha recollit més de 30 premis en tot el món, va representar a Espanya els Oscars, va ser nominada a la EFA i va guanyar 3 Goya, incloent-hi Millor Direcció Novell. La Carla també va ser premiada com el talent emergent de les Women in Motion a Cannes 2018. Els seus últims curtmetratges són, DESPUÉS TAMBIÉN, CORRESPONDENCIAS, UNA CONVERSACIÓN EPISTOLAR amb la cineasta xilena Dominga Sotomayor, estrenada a Visions du Réel, New York Film Festival i el Festival de Cine de San Sebastián entre d’altres, i CARTA A MI MADRE PARA MI HIJO estrenat a la Giornate degli Autori a la 79ª edició del Festival Internacional de cinema de Venècia com un projecte de Miu Miu Women’s Tales. ALCARRÀS és el seu segon llargmetratge, amb el que va participar al Torino Script Lab, Nipkow Program, MFI i la Residencia de Cannes, guanyant el Premi Eurimage Co-Production Development a la Berlinale Co-Production Market el 2019. ALCARRÀS va tenir la seva estrena internacional a la Secció Oficial de la 72ª edició de la Berlinale on va rebre l’Ós d’Or, el que va convertir a la Carla Simón en la primera dona catalana i espanyola en aconseguir l’estatueta daurada a Berlín. Des d’aleshores ha estat seleccionat a més de 100 festivals internacionals de cinema i ha tingut la seva estrena americana al New York Film Festival. La pel·lícula ha estat venuda a més de 35 territoris, guanyadora del Premi Feroz a Millor Direcció i guanyadora de 5 premis Gaudí (Pel·lícula, Direcció, Guió Original, Direcció de producció i Premi Especial del Públic), va rebre 3 nominacions als European Film Awards, 11 nominacions als Premis Goya i ha estat la Candidata Espanyola per representar Espanya als Oscar Academy Awards.

EC

Elisabet Casanovas

Elisabet és una actriu catalana que va debutar en televisió en l'exitosa sèrie de TV3 Merlí. Per a la mateixa cadena, també ha participat en la sèrie Benvinguts a la família. Té una llarga trajectòria en teatre amb obres com Paradise d'Oriol Vila i Raquel Salvador, Kassandra i La senyora Florentina i el seu amor Homer, totes dues dirigides per Sergi Belbel en el Teatre Nacional de Catalunya, a més, amb aquesta última va rebre el Premi Butaca 2017 a millor actriu de repartiment. També va participar en La tendresa escrita i dirigida per Alfredo Sanzol. Cal destacar els seus papers protagonistes en el curtmetratge guanyador d'un Goya, Cerdita, dirigit per Carlota Pereda i en la sèrie DRAMA per a Playz. Dels seus últims treballs podem destacar el seu paper en Chavalas dirigida per Carol Rodríguez Colas, Las leyes de la frontera dirigida per Daniel Monzón i Fuimos canciones de Juana Macías. Entre els seus treballs més recents destaca el seu paper protagonista en la sèrie La ruta per a Atresplayer i Bojos per Molière, per a TV3

OV

Oriol Villar

Director creatiu, realitzador i guionista. La meitat de la seva carrera ha transcorregut en diferents agències com Tiempo BBDO, FCB Tapsa, Wieden+Kennedy Ámsterdam o Publicis Casadevall Pedreño. Fins que, a l’any 2003, amb 29 anys, va fundar VillarRosàs a Barcelona amb Jordi Rosàs. A finals del 2012 Oriol Villar va inaugurar el seu projecte més personal: OV_, una companyia estratègica i creativa dedicada a la construcció de marques. El seu primer treball va ser el llançament a televisió de la marca de roba Desigual amb la campanya La vida es chula. Altres clients amb els que treballa actualment són Estrella Damm, Voll Damm, Casa Tarradellas, Toyota, KH7 o Leche Pascual. Oriol Villar es l’autor del concepte Mediterràniament per Estrella Damm. Durant més de deu anys ha col·laborat amb directors com Alejandro Amenábar, Alberto Rodríguez, Ruiz Caldera, Raúl Arévalo, Dani de la Torre, o Daniel Monzón. A més, ha explicat les seves històries a través de personatges interpretats per actors com Dakota Johnson, Jean Reno, Luis Tosar o Peter Dinklage. El seu treball ha estat premiat amb més de 200 guardons en els principals festivals de publicitat. El 2011, fou reconegut per sa Majestat el Rei Joan Carles I amb el Premi Nacional de les Arts i de las Ciències aplicades a l’Esport, pel seu treball per Nike. I el 2016 va rebre a la Generalitat de Catalunya el Premi Nacional de Publicitat. A l’última edició de Fascurt va presentar el curtmetratge Cemento y acero, que és la seva primera incursió a la ficció protagonitzat per Luis Tosar i Daniel Guzmán.