Loading...

Image Alt
FASCURT 2022

El Jurat

FB

Francesc Bellmunt

Director. Des de l'any 1974 participa en activitats de política cinematogràfica relacionades amb el cinema català, com la fundació de l'Institut del Cinema Català (1974), el Col·legi de Directors de Cinema, de l'associació de productors Barcelona Audiovisual i el Col·legi de l'Audiovisual de Catalunya, formant part de la Junta del mateix des del 2004. Ha intervingut com a director i guionista en vint llargmetratges, dels que destaquen els documentals La Nova Cançó, Canet Rock i La torna, les comèdies L'orgia, Radio speed, La quinta del porro i Un parell d'ous, a més de les ficcions històriques El complot dels anells i Monturiol, el senyor del mar. També ha dirigit les adaptacions cinematogràfiques de les novel·les de Ferran Torrent Un negre amb un saxo i Gràcies per la propina. La seva pel·lícula més recent, Lisístrata és l'adaptació del còmic que el dibuixant alemany Ralf König va crear inspirant-se en el text antibel·licista d'Aristòfanes. Ha produït per a televisió amb la productora Fairplay Produccions SA (1989) la sitcom de tretze capítols Happy house (RTVE Catalunya) i el 2006 va estrenar la sèrie policíaca Àngels i sants (TV3) de Pau Freixas.<br /> Del 2007 al 2012 va ser conseller del Consell d'Administració de RTVE. El 2010 va col·laborar a la fundació del Cercle de Cultura, entitat de la qual ha estat president des del 2014 al 2017.

ES

Eva Santolaria

Actriu. Va debutar com a actriu el 1995 en un episodi de la sèrie Estació d'enllaç i un any després va protagonitzar la pel·lícula Susanna (1996). El seu nom va guanyar gran reconeixement a Catalunya després de treballar en la sèrie Nissaga de poder (1996-1998), que es va convertir en un fenomen social. Després va fer el salt al reconeixement nacional amb l'exitosa sèrie d'Antena 3 Compañeros (1998-2001) i que la va convertir en una de les actrius preferides pels joves, gràcies al seu paper de Valle, que va interpretar també en l'adaptació cinematogràfica de la sèrie No te fallaré (2001), dirigida per Manuel Ríos San Martín. L'actriu va continuar amb un altre èxit televisiu en incorporar-se al repartiment de 7 vidas (2001-2006), on va interpretar la Vero,. Els darrers anys l'hem pogut veure a series com Cites, Sé quien eres o Benvinguts a la familia. Properament podrem veure-la a Todos Mienten (2022), una sèrie creada per Pau Freixas.

PA

Pere Altimira

Guionista de Timecode, curtmetratge guanyador de la Palma d'Or del Festival de Cannes, Goya i Gaud{, nominat a l'Oscar i Premi del públic a la 14a edició del Fascurt. Guionista de TRES, llargmetratge nominat als premis Feroz, Goya, Gaudí i Mestre Mateo). I d'altres curtmetratges com Rodillo, Nitbus, Máxima pena. És diplomat en Direcció cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya i Màster en Escriptura de guions cinematogràfics i de televisió al Taller de Guionistes.