Fascurt 2019: s’obre el termini per a la presentació de curts

S’obre el termini per a la presentació de curts per al Fascurt 2019, que celebrarà la seva 17a edició i tindrà lloc del 4 al 6 de juliol.

El període per presentar els treballs finalitzarà el 15 de maig de 2019 i ja podeu consultar les bases per a participar o  descarregar-les en pdf: BASES FASCURT 2019

Aprofitem per desitjar-vos un feliç any nou.

BASES FASCURT 2019. XVII FESTIVAL DE CURTMETRATGES DEL MASNOU

La XVII edició del Festival de Curtmetratges Fascurt es celebrarà a El Masnou (Barcelona) del 4 al 6 de Juliol de 2019. El festival està organitzat per l’associació cultural AKONGA i compta amb el suport de l’Ajuntament del Masnou i la Generalitat de Catalunya, així com d’altres entitats privades. 1 – PARTICIPANTS Aquesta convocatòria es de caràcter nacional i està oberta a residents al territori espanyol o bé a realitzadors espanyols amb residència a l’estranger. Cada realitzador podrà presentar, ja sigui a la mateixa secció o bé a seccions diferents, un màxim de dues obres. Les seccions a concurs són les següents:

• Secció Ficció • Secció Undercurt • Secció Animació

Per consultar las bases específiques de cada una de las seccions, veure els apartats 3 (Ficció), 4 (Undercurt), i 5 (Animació) d’aquestes bases. El tema i el gènere seran lliures. Les pel·lícules hauran de presentar-se parlades en espanyol o català o bé en versió original subtitulades en qualsevol d’aquests dos idiomes. No seran seleccionades les obres de caràcter turístic o publicitari, ni aquelles que facin servir material no original en més d’un 10 % de la totalitat de l’obra. No seran seleccionades les obres que no tinguin la qualitat tècnica necessària per a un correcte visionat en el procés de selecció. Un cop inscrita i seleccionada, l’obra no podrà ser retirada de la programació sota cap concepte.

2 – INSCRIPCIÓ, DOCUMENTACIÓ I ENVIAMENT

El període d’admissió dels treballs serà fins el 15 de Maig de 2019. Els curtmetratges podran inscriure’s a través d’aquestes tres plataformes de visionat online: -MOVIBETA -FESTHOME -CLICK FOR FESTIVALS Excepcionalment es podrà enviar un DVD, per al seu visionat, incloent les dades de contacte a:
Festival FASCURT C/ Itàlia, 75 C 08320 El Masnou (Barcelona) No s’acceptaran els treballs rebuts amb mata-segell posterior al termini especificat. Les despeses d’enviament correran a càrrec de qui inscrigui l’obra.

3 – BASES FICCIÓ

La duració màxima de les obres serà de 30 minuts. Les obres hauran d’haver estat realitzades amb posterioritat a l’1 de Gener de 2018.

4 – BASES UNDERCURT

La duració màxima de les obres serà de 15 minuts. Les obres hauran d’haver estat realitzades amb posterioritat a l’1 de Gener de 2018. Aquesta secció dóna cabuda a curts gravats amb pocs mitjans, tant de ficció como d’animació, curts en que l’esforç dels equips de rodatge i producció supleix un escàs pressupost implicant-se en plasmar una bona idea.

5 – BASES ANIMACIÓ

La duració màxima de les obres serà de 15 minuts. Les obres hauran d’haver estat realitzades amb posterioritat a l’1 de Gener de 2018. Tindrà cabuda qualsevol tipus de tècnica d’animació.

6 – SELECCIÓ

La selecció dels curts seleccionats es farà pública el 22 de Juny de 2019. Els curts seleccionats quedaran en l’arxiu de l’organització i podran ser exhibits en altres ocasions sempre sota el segell de Fascurt, Festival de curtmetratges del Masnou i sempre amb el consentiment de l’autor. Es comunicarà a tots els participants (seleccionats i no seleccionats) del resultat de la selecció, així com les dates de projecció i el palmarès. A través de les plataformes de visionat (si ho permeten) o bé a través de correu electrònic al contacte de cada curtmetratge. Se sol.licitarà als curts seleccionats, per a la seva projecció, el millor arxiu digital del què disposin. No s’exijirá l’enviament de còpies físiques. El festival promou i dona suport a l’assistència de representants dels curtmetratges guanyadors, fent-se càrrec d’una nit d’hotel perquè puguin assistir al lliurament de premis.

7 – PREMIS

Les pel·lícules optaran als següents premis: • Millor curtmetratge Ficció: 1.500€ • Millor curtmetratge Undercurt: 700€ • Millor curtmetratge Animació: 800€ • Premi del públic: 500€ (optaran totes les pel·lícules seleccionades) L’abonament dels premis queda subjecte als terminis que comuniqui l’organització. L’abonament dels premis s’efectuarà sempre abans de la següent edició. Queda a disposició del jurat la possibilitat de declarar algun premi desert, així com la d’atorgar alguna menció honorífica si ho creu necessari.

8 – OBSERVACIONS

L’organització habilita l’espai en el que els autors exhibiran les seves obres, pel que seran els autors qui hauran d’assegurar-se de que el contingut de la seva obra no infringeix els
drets de la propietat intel·lectual o altres drets a tercers, eximint a l’organització de tota responsabilitat legal. Els autors eximeixen a l’organització del pagament dels drets d’autor. Els espais i la programació seran publicats al programa de la mostra a partir del 22 de Juny de 2019. L’organització es reserva el dret a modificar aquestes bases. Tot conflicte serà resolt per l’organització del festival. La participació al festival implica la total acceptació d’aquestes bases. Per a qualsevol dubte o reclamació podeu dirigir-vos a info@fascurt.cat[:es]Se abre el plazo para la presentación de cortos para el Fascurt 2019, que celebrará su 17a edición y tendrá lugar del 4 al 6 de julio.